Login en vind jouw stage

Inloggen voor leerlingen
 1. Wachtwoord vergeten?
foto

Veelgestelde vragen

Veel gestelde vragen zijn in te zien op de site: www.maatschappelijkestage.nl Hier zijn diverse brochures (pdf) te downloaden. Voor een persoonlijk contact zie contactgegevens.

Zoek de vraag en je vindt het antwoord. Staat je vraag er nog niet bij? Stel jouw vraag via het contactformulier. Je krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.

 • algemeen
  1. Alle jongeren van het voortgezet onderwijs zijn verplicht om een maatschappelijke stage te lopen.  Dus vanaf 12 jaar mogen en kunnen jongeren al meer betekenen voor uw organisatie.
  2. Vanaf het schooljaar 2011-2012 moeten alle leerlingen uit het VO een maatschappelijke stage lopen.
   Het doel is kennismaken met de maatschappij en de betrokkenheid hierbij vergroten door een onbetaalde bijdrage te leveren. Bij maatschappelijke stage voeren leerlingen vrijwilligerstaken uit. Hierdoor leren ze van alles, bijvoorbeeld over de samenleving en samenwerken. Daarnaast leren de leerlingen nieuwe mensen/organisaties kennen en kunnen ze waardering krijgen voor hun inzet. Zo vergroten ze hun kennis en tegelijkertijd helpen ze de maatschappij.
   De maatschappelijke stage is geen beroepsgerichte stage om vaardigheden te verwerven voor het latere werk. Maatschappelijke stage is een onderdeel van school, vergelijkbaar met andere vakken.  De precieze regels rondom de stage worden bepaald door de school.
 • leerlingen
  1. Nee, je krijgt eerst van je stagecoördinator (kan ook van je stagedocent zijn) een inlognaam en een wachtwoord.
   Vul nadat je bent ingelogd de gevraagde gegevens in. Je kan op deze manier dus heel gericht zoeken/kijken naar alle vacatures. Let op: hoe minder gegevens je invult, hoe meer vacatures er komen te staan.
   Ook kan je onder het menu "inloggen", klikken op "mijn matches". De computer zoekt dan op basis van de door jou ingevulde gegevens de vacatures die bij jou passen.
  2. Ja. Je geeft in Experience aan dat je je stage beëindigd hebt.
   Vervolgens gaat er een mail naar de contactpersoon van het stagebedrijf. Deze controleert het aantal uren en tekent voor akkoord.
   Daarna gaat er een mail naar de stagedocent. Deze keurt vervolgens de stage goed en vinkt af.
   Nu staat er in het systeem dat de stage is afgerond.
 • ouders
  1. Ouders hebben een belangrijke taak. Niet alleen vinden veel leerlingen een stageplek via de ouders maar ook overleggen ze vaak met hun ouders over de keuze van hun stageplek.
   Daarnaast kunnen ouders hun zoon of dochter stimuleren om zoveel mogelijk uit hun stage te halen. Aandacht besteden aan de leerling die thuiskomt na een stagedag en hen motiveren, is zeer bevorderlijk voor een positieve beleving van hun maatschappelijke stage.
 • stagebieders
   1. Vul uw eigen e-mailadres of het e-mailadres van uw organisatie in en klik op "registreer". U krijgt nu een wachtwoord op het desbetreffende adres toegestuurd.
   2. U kunt nu inloggen met het e-mailadres en wachtwoord en uw gegevens invullen. Elke organisatie dient een contactpersoon op te geven. U bent ingelogd en klikt in de rechterkolom op "contactpersonen". Hier ziet u al dat een organisatie meerdere contactpersonen mag hebben. Klik op "nieuwe contactpersoon" en vul de gegevens in.
   3. Vervolgens kunt u uw stagevacature(s) aanmelden. Klik nadat u bent ingelogd in de rechterkolom op "vacatures", klik op "nieuwe vacature" en vul de gegevens in "Zoeken naar een geschikte vrijwilliger" in. Klik naast de desbetreffende vacature op het verrekijkertje om te gaan matchen. U krijgt nu een overzicht van onderdelen die bij het matchen betrokken worden. (Deze kunt u eventueel tijdelijk aanpassen, de hier gedane wijzigingen worden niet bij de vacature opgeslagen). Klik onderaan het scherm op "match" of "volledige lijst". U krijgt nu een overzicht van de beschikbare vrijwilligers.
  1. Er zijn drie mogelijkheden:
   1. Het betreft een opdracht van een vrijwilligersorganisatie maar de opdracht wordt op school uitgevoerd. Dan zorgt de docent voor de begeleiding en de vrijwilligersorganisatie zorgt voor de inhoudelijke stukken.
   2. Het betreft een opdracht bij een vrijwilligersorganisatie. De begeleiding wordt dan verzorgd door de vrijwilligersorganisatie. Bijvoorbeeld tijdens een spelactiviteit.
   3. Het betreft een opdracht bij een vrijwilligersorganisatie maar soms wordt vanuit school professionele begeleiding geboden.  De inhoudelijke begeleiding blijft bij de vrijwilligersorganisatie.
 • stagecoördinatoren
   1. Stuur ter registratie een mail naar mas@lvomaastricht.nl. U ontvangt van het stagebureau een wachtwoord.
   2. Log in op het volgende adres: www.stagebureau.info/gotroot. U gebruikt hierbij uw e-mailadres.
   3. U gebruikt het wachtwoord van het stagebureau, dit kunt u later aanpassen.
   4. Ga naar "open menu". Daar ziet u allerlei mogelijkheden.
 • Stagecoördinatoren en stagedocenten
  1. Inloggen in de gotroot.
   Nu we gestart zijn met de tweede vacaturebank voor de beroepsstages, komt u na het intypen van www.stagebureau.info op de portal waar eerst een keuze gemaakt moet worden tussen maatschappelijke stage en beroepsstage.
   Klik op maatschappelijke stage en u komt op http://mas.stagebureau.info/ waar u gotroot achter typt om aan de achterkant van het systeem uw gegevens te beheren.
   Wilt u de gegevens van de beroepsstages beheren, dan klikt u op beroepsstage en komt u op http://bes.stagebureau.info/ waar u gotroot achter typt om aan de achterkant van het systeem te komen.