Login en vind jouw stage

Inloggen voor leerlingen
  1. Wachtwoord vergeten?
foto

Hoe werkt deze site

De ideale stageplek in zicht.

Ga aan de slag en voer je ideale stageplek in. Op de home pagina staat een link met een instructie voor stagebieders en een instructie voor leerlingen.
Stagebieders: Ga naar de homepagina en vul hierbij uw naam en e-mailadres in (registreren). Per omgaande ontvangt u een wachtwoord.  U logt in met uw e-mailadres en wachtwoord. U plaatst de stageplaats in het systeem, eventueel samen met een leerling. Het stagebureau LVO Maastricht neemt contact met u op en zorgt voor een goede begeleiding.
Leerlingen: De leerling krijgt via inloggegevens van zijn school toegang tot de vacaturebank. Van de stagecoördinator op school ontvangt de leerling drie stageovereenkomsten waarin de afspraken met de stagebieder worden vastgelegd.
De maatschappelijke stage is geen 'gewone' stage waarmee praktijkervaring in een beroep wordt opgedaan. Het gaat erom anderen te helpen door het doen van vrijwilligerswerk. Doel hiervan is dat jongeren tijdens hun schooltijd kennis maken met en betrokken raken bij de samenleving door een onbetaalde bijdrage te leveren aan deze samenleving.
Door bijvoorbeeld de f-jes te trainen, een wijkfeest te organiseren, of een website te maken voor een vrijwilligersorganisatie. Zo ontdekt de leerling dat de samenleving is wat je er met elkaar van maakt. Maatschappelijke stage = maatschappelijke energie.